top of page
Zoeken
  • Bionews

Onderzoek naar natuurlijke verrijking van vitamine B12 in tempeh

De Hobbit voert samen met de Wageningen Universiteit een onderzoek uit naar de verrijking van vitamine B12 in een plantaardig product, namelijk tempeh, zonder dat deze kunstmatig hoeft te worden toegevoegd. Uit laboratoriumtests blijkt dat door gebruik te maken van een gemengde cultuur (co-fermentatie) van de schimmel die gebruikt wordt om tempeh te maken, en een specifieke bacterie, de ontwikkeling van B12 in de tempeh wordt verrijkt. De Hobbit plaatste de volgende toelichting op LinkedIn:

De Hobbit staat voor innovatieve, natuurlijke en veganistische vleesvervangers. Zo werken we met alternatieve eiwitbronnen, zoals lupine en hennep, en blijven we ons richten op innovatieve productontwikkeling. Verder doen we onderzoek met kennisinstituten. Vandaag richten we ons op ons baanbrekende onderzoek met Wageningen Universiteit naar B12 in tempeh.

Vegetariërs en veganisten krijgen vaak te horen dat hun dieet een tekort aan vitamine B12 veroorzaakt, die alleen in dierlijke producten te vinden zou zijn. De Hobbit voert nu samen met de Wageningen Universiteit een onderzoek uit naar de verrijking van vitamine B12 in een plantaardig product, tempeh, zonder dat deze vitamine kunstmatig hoeft te worden toegevoegd. De gebruikte methode is een natuurlijk co-fermentatieproces.

Tempeh wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen, lupinebonen, enzovoorts. De laboratoriumtests van deze studie tonen aan dat, door gebruik te maken van een gemengde cultuur (co-fermentatie) van de schimmel die gebruikt wordt om tempeh te maken, en een specifieke bacterie, de ontwikkeling van B12 in de tempeh wordt verrijkt.

De testfase in het labo is met succes afgerond, en verdere tests zullen nu worden uitgevoerd in onze productie-eenheid in Maldegem, België.


Bron: Linkedin

4 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page