top of page
Zoeken
  • Bionews

Het bekende brood van Waldkorn wordt biologisch

Bio Bakkerij De Trog en CSM Ingredients slaan de handen in elkaar en brengen vier Waldkorn® biobroodjes op de markt: pavés, bolletjes, breekbrood en een baguette. De broodjes bevatten huisbereide desem en zijn verpakt in een lang houdbare verpakking.

Bio Bakkerij De Trog vermarkt de Waldkorn® Bio Desem-broodjes in de Benelux en legt de focus op biospeciaalzaken waar ambacht en foodservice hoog in het vaandel worden gedragen.


Waldkorn® en Bio Bakkerij De Trog, een harmonie van waarden We eten en kopen steeds bewuster, waardoor de kreet om bio luider wordt. Dat is ook Waldkorn® niet ontgaan. Sinds 1989 is Waldkorn® een bekend broodmerk van CSM Ingredients en biedt het meelsamenstellingen aan voor maar liefst 9 unieke broodsoorten. Het innovatieve merk streeft voortdurend productverbetering na en heeft strenge kwaliteitseisen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Waldkorn® in Bio Bakkerij De Trog een waardige partner zag, die gekend staat om zijn CO²-neutrale productie, eigen desemcultuur, lange rijstijden en sterk gehydrateerd deeg. Waldkorn® Bio Desem werd een ambachtelijke co-creatie tussen twee pioniers met een missie in de bakkerswereld. Dankzij deze samenwerking brengt Waldkorn® overigens dus niet alleen bio-, maar ook desembrood op de markt.


De unieke smaak van Waldkorn® Waldkorn® neemt de tijd voor smaak. Met respect voor traditie selecteert de Waldkorn®-bakker steeds een speciale mengeling van heerlijke granen en zaden. Naast smaakvol is een Waldkorn®-brood kwaliteitsvol en gemaakt met heel veel vakmanschap en ambacht. De broden zijn luchtig en vol van smaak. Waldkorn® veroverde dan ook niet voor niets het hart van menig bakker én Bio Bakkerij De Trog.

Bio: toevoeging van desem door Bio Bakkerij De Trog Bio Bakkerij De Trog gebruikt enkel biologische producten en past ambachtelijke bakprocédés toe. De bakkerij heeft een eigen desemcultuur waardoor het brood veel langer rijst en dus extra aroma en structuur krijgt. Dat resulteert bovendien in meer voedingsstoffen. Die desem is trouwens de signatuur van de biobakkerij. Het deeg is steeds gehydrateerd en wordt met liefde voor het vak gemaakt. Bovendien gebruikt de bakker weinig of geen gist, waardoor het brood langer houdbaar is. De toevoeging van desem en volkorenmeel aan het samengestelde meel van Waldkorn®, verlengt het productieproces van een Waldkorn®-biobrood met enkele uren. Die toevoegingen door Bio Bakkerij De Trog geven de nieuwe Waldkorn®-broodjes het bio-label en een ongeziene kwaliteit. En dat proef je. Kortom, een verantwoorde keuze in een gezond voedingspatroon.

20 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page