top of page
Zoeken
  • Bionews

Brakrock Ecofest

Festivals… ze zijn er weer deze zomer! En met het Duffelse Brakrock Ecofest op 6 en 7 augustus 2021 in aantocht, is er een geweldige kans om jouw festivalfoodervaring een upgrade te geven. Brakrock Ecofest pakt deze zomer namelijk niet alleen uit met een schitterende line-up, maar geeft op indrukwekkende wijze een invulling aan hun ‘Ecofest’. Vergis je niet, dit is geen festival als alle anderen. Ecologie zit in alle aspecten van het festival verweven. We spraken erover met Kim Vervoort, de bezieler van Brakrock Ecofest.


Weg met Covid

“Het voelde als een enorme bevrijding om weer een festival te kunnen organiseren. Het afgelopen jaar kreeg ik soms het gevoel dat ik in een soort van fantasie aan het organiseren was. Je maakt boekingen, maar uiteindelijk gaat er niets door. Nu kan het gelukkig weer,” zegt Kim Vervoort.


Vervoort heeft er duidelijk al zin in, maar het organiseren van een festival is in Covid-tijden toch best gecompliceerd. “Mensen mogen volgens de geldende regels bijvoorbeeld voorlopig nog niet rechtstaan op de weide. Er is een band die zopas nog heeft afgezegd en moet vervangen worden, en ga zo maar door. Maar het is het dubbel en dik waard, al was het alleen maar voor de steengoede muziek en de verbondenheid die wij met ons festival scheppen.”


Brakrock Ecofest

Brakrock zou geen Ecofest zijn zonder het ecologische aspect. Gelegen in een park in Duffel, naast een fietsautostrade en een treinlijn, scoort het festival om te beginnen uitstekend op bereikbaarheid. Uiteraard wordt er ook gebruik gemaakt van wisselbekers en - toch wel opmerkelijk - herbruikbare eetkommen. Alles kan afgewassen worden op afwaspunten. “De zorg voor mens, dier en planeet past goed binnen de punk rock beweging. Dit genre is niet zomaar een niche voor tieners, het is een levensstijl, een beweging. Er heerst verbondenheid. Punk rock is een community en daarbinnen leeft een sterke bewustwording over ecologie. We willen goed doen voor de planeet zonder hippie te zijn,” lacht Kim Vervoort.


Biologische voeding & dranken

Brakrock Eofest maakt daarom een zeer bewuste keuze voor biologische voeding en dranken. “We laten de mensen proeven zonder het biologische aan de grote klok te hangen. Dan gaan ze het achteraf vaak het meest appreciëren.” En dus staat er een reusachtige biologische frietwagen van maar liefst negen meter lang met de beste frietjes, sauzen en burgers allerhande. Je kan ook fingerfood uit alle hoeken van de wereld vinden. Als dorstlesser kan je rekenen op een groot aanbod aan biologische bieren en er zijn uitsluitend biologische frisdranken.


3 festivaltips

Tot slot vragen we Kim Vervoort nog naar zijn drie festivaltips voor de komend editie van Brakrock. “Ten eerste zijn er de niet te missen bands: de Zweedse punkrockband ‘No fun at all’ is een absolute topper en we zijn heel blij dat we kunnen uitpakken met de Belgische bands ‘Equal Idiots’ en ‘Belgian Asociality’. Maar er zijn ook zoveel nieuwere bands om te ontdekken die niet onderdoen voor de grotere namen. Ten tweede is een lekker biologisch frietje van ons frietkraam een must! En tot slot: ga met een open vizier. Stel je open voor de omgeving en voor het onverwachte. Ons festival is de ideale plek om mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken. Of zelfs meer: onlangs nog trouwden twee mensen die elkaar hier hebben leren kennen. Dat is voor ons organisatoren echt prachtig om te horen!”


Bron: Lekker van bij ons

12 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page